Retete delicioase: Crap cu sos de rosii
PrinteazaCrap cu sos de rosii
- 2 kg crap curăţat fără cap
- 600 ml suc de roşii
- 2 lămâi
- 2 cepe mari
- 1 pahar de vin
- piper
- 1 lingură de sare
- foi de dafin
- făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care se prăjeşte în ulei încins şi se dă deoparte.
În tavă punem ceapa tăiată peştişori, o prăjim, apoi adăugăm vinul, lămâia curăţată, sucul de roşii, sare, piper şi foi de dafin.
Lăsăm să dea câteva clocote, apoi punem în tavă peştele şi turnăm sosul peste peşte, după care dăm la cuptor timp de douăzeci de minute.
Se poate servi imediat sau după 3-4 zile.
La rece se poate păstra şi 2-3 săptămâni.
Pofta buna!