Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan
PrinteazaPaste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.
Ingrediente:
- 4 cani rosii cherry
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- ¼ lingurita piper negru
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 cutie pasta de tomate
- 1 lingurita de patrunjel uscat
- ½ lingurita oregano uscat
- ½ lingurita de sare
- 1 pachet paste fierte
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile si usturoiul pe o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de masline si otet, apoi presarati piper negru și busuioc proaspat.
Coaceți timp de 25 minute. Intre timp, gatiti carnea de vita intr-o tigaie mare.
Scurgeti orice grasime. Scoateti rosiile din cuptor. Adaugati rosiile, usturoiul și busuiocul intr-un blender si procesati pana la omogenizare.
Se adauga restul de ingredient si amestecati pana la omogenizare. Adaugati sosul in tigaie cu carnea de vita.
Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Se toarna peste pastele fierte si se serveste cu parmezan.
Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan
Pofta buna!
Jos palaria pentru pastele astea 🙂 Arata foarte bine!
Nu-mi palce tipul ala de paste, nu le suport …