Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaPaste cu sos de rosii si usturoi din: paste, rosii, usturoi, ulei de masline, fulgi de chili, sare, patrunjel, busuioc.
- 1 cana paste
- Ingrediente pentru sos:
- 4 rosii
- 4-5 catei usturoi
- 2 lingurite ulei de măsline
- fulgi de chili
- sare, dupa gust
- pătrunjel uscat
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Aduceți la fiert o oală plină cu apă. Când începe să fiarbă, adăugați pastele și gătiți timp de 5 -7 minute.
Scurgeți intr-o strecurătoare și presărați ulei.
Între timp, gatiti roșiile tăiate timp de 5-7 minute, lăsați să se răcească și faceți un piure.
Încălziți o tavă antiaderentă cu ulei de măsline. Se adaugă usturoi zdrobit și se sotează bine. Apoi adăugați piureul de roșii, sarea și toate celelalte condimente.
Aduceți la fiert și gătiți la foc mic până când sosul se îngroașă.
Reglați condimentele dupa gust și continuați gătitul până când sosul devine gros.
Incorporati pastele fierte și combinați totul împreună.
Se serveșc calde,garnisite cu parmezan ras.
Paste cu sos de rosii si usturoi
Pofta buna!
