Creveţi cu roşii cherry şi vin alb

Printeaza

O reteta delicioasa de creveti din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez, suc de rosii.

 

Ingrediente:Creveti_cu_rosii_cherry_si_vin_alb

  • 100 ml ulei de măsline
  • o ceapă
  • 3 fire de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb
  • 300 g roşii cherry
  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 4 ciuperci
  • o lingură cu pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • orez
  • suc de roşii

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se pun într-o cratiţă şi se călesc în uleiul de măsline împreună cu ciupercile feliate.

Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, vinul alb, sare, piper şi se fierb cinci minute.

Se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi se fierb 10-15 minute.

Se adaugă creveţii spălaţi şi scurşi de apă, se acoperă cu un capac şi se fierb circa cinci minute.

Se servesc simpli sau cu o gar­nitură de orez cu suc de roşii şi pătrunjel tocat.

Creveţi cu roşii cherry şi vin alb

Creveti_cu_rosii_cherry_si_vin_alb

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi faci si mie niste creveti din astia? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.