Chili con carne (varianta)
PrinteazaChili con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa.
- 1 ceapa mare tocata pestisori
- 0,5 kg de carne macra tocata de vita
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1 lingurita de pudra de chili
- 1 lingurita de pimento (piper jamaican)
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita cumin
- 1/2 lingurita de piper rosu
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 linguri de cacao sau 50 g ciocolata
- 1 conserva de suc de rosii
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1 lingura otet de cidru
- 1 jumatate cana apa
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare se prăjeşte la foc mediu carnea, ceapa şi usturoiul. Se amestecă continuy până se prăjeşte bine carnea, apoi se adaugă cuminul, pimento-ul, sarea, piperul roşu, oţetul din cidru şi ciocolata. Se fierbe la foc mic circa 11/2 ore apoi se dă totul la o parte.
Opţional, se mai poate adăuga brânză cheddar deasupra, apoi ceapă şi fasolea boabe mexicană fiartă in prealabil (poate fi şi din conservă).
Chili con carne
Pofta buna!