Friptura marinata de vita
PrinteazaFriptura marinata de vita din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, piper negru, boabe de mustar, boabe de coriandru, nucsoara, scortisoara, foaie de dafin, ghimbir.
- 600 g piept de vita
- 600 ml apa
- 60 g sare grunjoasa
- 30 g zahar
- 3 cuisoare
- 3 catei de usturoi
- o lingurita piper negru
- 1/2 lingurita boabe de mustar
- 1/2 lingurita boabe coriandru
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 baton scortisoara
- o foaie de dafin
- 1/4 lingurita ghimbir
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun toate ingredientele, mai puţin carnea. Căţeii de usturoi se mărunţesc. Se pune oala pe foc şi se lasă până ce sarea şi zahărul se topesc.
Se lasă la răcit. După ce marinata este rece, se pune într-un vas alături de carne. Se dă la frigider 4 zile.
După acest timp, se şterge carnea de sucul în care a stat, se unge cu ulei şi se frige, de preferat, pe grătar de cărbuni.
Se lasă 30 de minute pentru o friptură complet făcută. Se poate servi cu mămăligă şi mujdei, după gust.
Friptura marinata de vita
Pofta buna!