Reteta budinca de taitei

Printeaza

 Reteta budinca de taitei

Ingrediente:Reteta budinca de taitei

  • 1/2 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • 3 linguti zeamă de carne
  • 50 g şuncă
  • 125 g ciuperci
  • 100 g caşcaval
  • sare

Aluat franţuzesc :

  • 400 g făină
  • 400 g unt
  • 1 pahar apă
  • sare

Aluat de tăiţei :

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • putină apă
  • sare

Mod de preparare:

Pregătim aluat franţuzesc şi îl lăsăm 20 minute la răcoare. Apoi întindem aluatul rotund sau pătrat, îl punem într-o cratiţă presărată cu puţină făină (sau unsă cu foarte puţin unt ori untură) astfel încît marginile aluatului să rămînă afară.

Pregătim aluatul de tăiţei, îl tăiem şi fierbem tăiţeii în apă clocotită, apoi îi strecurăm.

Facem un sos alb moale în care punem puţină zeamă de carne simplă sau con­centrată, şunca şi ciupercile tăiate sub­ţire. Lăsăm să clocotească puţin. Adău­găm tăiţeii, amestecăm şi punem cîteva bucăţele de unt proaspăt. Presărăm cu caşcaval ras.

In cratiţa în care am întins foaia, pu­nem tăiţeii amestecaţi cu compoziţia, fo­losind două furculiţe. Presărăm puţin caş­caval ras. Turnăm peste tăiţei şi sosul rămas în cratiţa unde am preparat sosul alb.

Ridicăm cele patru margini ale foii de aluat rămase afară şi acoperim tăiţeii. Dăm vasul la cuptor 3/4-1 oră, la foc viu.

Cînd budinca este gata, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 mi­nute, apoi o răsturnăm pe o farfurie ro­tundă.

Servim la masă tăind budinca în bu­căţi triunghiulare, ca pe tort.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna budinca de taitei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.