Budinca napoletana

Printeaza

Budinca napoletana din: taitei, carne, urda, cas, oua, unt, carnati, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Budinca napoletana

  • 500 g tăiţei
  • 300 g carne tocată
  • 400 g urdă
  • 300 g caş
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g cârnaţi prăjiţi în puţin unt
  • o lingură unt pentru uns
  • o lingură parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea tocată se prăjeşte puţin în unt. Taiteii se fierb în apă clocotindă cu sare şi, când sunt gata, se lasă să se scurgă.

Urda se freacă cu două linguri de apă caldă până devine o cremă pufoasă, apoi se sărează şi se piperează după gust.

Caşul se taie in felii foarte subţiri, iar cârnaţii în rondele mici. Ouăle (fierte tari) se curăţă de coajă şi se taie felii rotunde, având grijă să nu cadă gălbenuşul.

Se ia o formă potrivit de mare şi destul de înaltă, se unge bine cu unt, apoi se aşază un strat de paste făinoase, unul subţire cu tocătură de carne şi unul de urdă, peste care se aşează rondele de cârnaţi, apoi felii de caş acoperite cui felii de ouă, şi din nou paste făinoase şi aşa mai departe până se termină.

Ultimul strat trebuie să fie de paste făinoase peste care se presară puţină carne tocată, parmezan ras şi se pune restul de unt, tăiat bucăţele mici.

Budinca astfel preparată se pune în cuptor, la foc potrivit, aproximativ 50 minute, să se coacă şi să se rumenească frumos.

Se serveşte fierbinte, cu sos tomat cu usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.