Budinca de taitei cu crema de branza
PrinteazaBudinca de taitei cu crema de branza din: taitei, crema de branza, unt, smantana, oua, verdeata, pesmet, sare.
- 200 g tăiţei (sau fidea foarte fină)
- 200 g cremă de brânză de vaci
- 50 g unt
- 2 linguri smântână
- 2 ouă
- verdeaţă tocată
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se pregăteşte ca budinca de tăiţei cu carne, numai că se înlocuieşte carnea cu crema de brânză, iar crema de brânză de vaci se amestecă uşor cu tăiţeii, cu o lingură de smântână frecată cu gălbenuşurile, cu verdeaţa tocată şi cu albuşurile bătute spumă.
După ce se coace în cuptor, ca şi budinca de tăiţei cu carne, se serveşte cu restul se smântână.
Pofta buna!