Inghetata de menta
PrinteazaInghetata de menta din: lapte, zahar, frisca, frunze de menta, galbenusuri, ciocolata amaruie, colorant.
- 250 ml lapte
- 150 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 40 g frunze de menta
- 4 galbenusuri
- 100 g ciocolata amaruie
- colorant verde
Mod de preparare:
Amesteci 100 ml lapte cu zahărul şi 250 ml frişcă lichidă. Speli frunzele de mentă şi le adaugi în amestecul cu frişcă. Le pui pe foc şi le laşi până se înfierbântă compoziţia, fără să fiarbă. Stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, pentru 1/2 oră.
Scoţi frunzele de mentă din lichid, îl laşi să se răcească şi îl păstrezi 30 de minute în frigider Mixezi gălbenuşurile cu laptele rămas, pe baie de abur, până se îngroaşă compoziţia. După ce s-au răcit cele două creme, baţi frişca până se formează o spumă şi adaugi treptat colorantul verde, crema de mentă şi crema cu gălbenuşuri, timp în care mixezi în continuare.
Incorporezi ciocolata rasă şi omogenizezi. Congelezi timp de 5 ore compoziţia, într-o cutie de plastic, pe care o acoperi cu un capac.
Inghetata de menta
Pofta buna!