Inghetata de menta

Printeaza

Inghetata de menta din: lapte, zahar, frisca, frunze de menta, galbenusuri, ciocolata amaruie, colorant.

Ingrediente:Inghetata_de_menta

  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 40 g frunze de menta
  • 4 galbenusuri
  • 100 g ciocolata amaruie
  • colorant verde

 

Mod de preparare:

Amesteci 100 ml lapte cu zahărul şi 250 ml frişcă lichidă. Speli frunzele de mentă şi le adaugi în ames­tecul cu frişcă. Le pui pe foc şi le laşi până se înfier­bântă compoziţia, fără să fiarbă. Stingi focul şi aco­peri vasul cu un capac, pentru 1/2 oră.

Scoţi frunze­le de mentă din lichid, îl laşi să se răcească şi îl păstrezi 30 de minute în frigider Mixezi gălbenuşurile cu laptele rămas, pe baie de abur, până se îngroaşă compoziţia. După ce s-au răcit cele două creme, baţi frişca până se formează o spumă şi adaugi treptat colorantul verde, crema de mentă şi crema cu gălbenuşuri, timp în care mixezi în continuare.

Incorporezi ciocolata rasă şi omogenizezi. Congelezi timp de 5 ore compoziţia, într-o cutie de plastic, pe care o acoperi cu un capac.

Inghetata de menta

Inghetata_de_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.