Salată usturoiată
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran.
Ingrediente:
- 1 sfeclă-roşie
- 5 căţei de usturoi
- mârar
- ulei de măsline
- oţet
- sare
- piper
- oregano
- maghiran
Mod de preparare:
Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi potrivite. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi oţet. Pune mărarul tocat mai mare, usturoiul tăiat rondele şi un praf de sare, piper, oregano şi maghiran.
Strânge bine folia şi coace la cuptor până se pătrunde sfecla, cam o oră. Aşaz-o într-un bol, iar după ce s-a răcit, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline şi las-o la rece 15 minute. Serveşte-o cu sos de hrean sau hrean simplu.
Pofta buna!