Macrou cu fasole verde

Printeaza

Macrou cu fasole verde din ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline,  piper, rosii, sare, ulei, usturoi.

Ingrediente:

  • un kilogram macrou
  • un kilogram fasole verde
  • 5 roşii
  • un ardei iute
  • o ceapă
  • o lingură cu pastă de măsline
  • 4 fileuri de anşoa
  • doi căţei de usturoi
  • o lămâie
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • o lingură cu busuioc tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de cap şi coadă, se spală, se taie în jumătăţi şi se condimentează.

Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază peştele şi pe fiecare bucată se pun felii de lămâie.

Se toarnă o cană cu apă, se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit până scade apa şi carnea peştelui a devenit albă.

Roşiile se opăresc în apă clo­cotită, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.

Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe, se taie bucăţi şi se pune peste roşii într-o oală.

Se presară usturoiul curăţat de foi, ceapa tocată, sare şi piper după gust.

Se adaugă uleiul rămas, se fierbe totul până scade sosul format, se adajgă fileurile de anşoa, pasta de măsline şi busuiocul tocat.

Se pasează cu un blender, se mai fierbe cinci minute şi se opreşte focul

. Fasolea verde se spală, se rupe în bucăţi mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune pe un platou alături de macrou.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.