Vita cu sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline, busuioc, sparanghel, unt si coniac.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 100 ml vin rosu
  • 75 g unt
  • o lamaie
  • salvie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • busuioc verde
  • 600-800 g sparanghel
  • 50 g unt
  • o lingurita coniac

 

Mod de preparare:

Carnea se unge cu untul topit şi se stropeşte cu ulei de măsline şi vin. Se presară sare, piper, frunze de salvie şi busu­ioc şi se perpeleşte 3-4 minute în tava unsă cu ulei.

După ce a căpătat o nuanţă aurie, se bagă în cuptor şi se lasă să se pătrundă uniform.

Sparanghelul se opăreşte 15 minute în apă clocotită cu o linguriţă de sare apoi se scoate.Se topeşte untul, se adaugă coniac, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Se toarnă peste sparanghel. Se feliază carnea şi se serveşte cu sparanghelul.

Vita cu sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.