Vinete cu parmezan

Printeaza

Vinete cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei si busuioc.

Ingrediente:

  • 4 vinete medii
  • 500 g piure de rosii
  • 200 g parmezan
  • 400 g carne tocata
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite, se condimen­tează cu sare şi se lasă câteva ore în sită, ca să-şi lase toxinele. Feliile de vinete se scurg de zeamă şi se călesc în puţin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.

Separat, se căleşte carnea tocată în uleiul încins împreună cu ceapa tocată mărunt. Se înăbuşă cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se condimentează cu sare şi piper.

Se tapetează o tavă cu ulei şi parmezan şi se aşază un rând de vinete, unul de carne, unul de vinete, unul de carne, şi tot aşa până se termină compoziţia. Deasupra se toarnă piureul de roşii şi se rade parmezanul. Se bagă în cuptorul cald şi, după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu busuioc.

Vinete cu parmezan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.