Vinete cu parmezan si busuioc

Printeaza

Vinete cu parmezan si busuioc din:, vinete, ulei, parmezan, busuioc, ceapa, telina, rosii, oregano, sare, piper.

Ingrediente:

  • ulei pentru prăjit
  • 8 vinete mici, feliate pe lungime
  • 100 g parmezan ras
  • busuioc, pentru decor
  • ulei pentru prăjit
  • 1 ceapă, feliată
  • 2 tulpini de ţelină, feliate
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 2 conserve cu roşii decojite, tăiate mărunt
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri cu oregano uscat
  • sare şi piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru sos, încălzeşte puţin ulei în tigaie şi prăjeşte ceapa şi ţelina până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor pentru sos şi asezonează bine.

Fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când. la tigaia de pe foc.

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte vinetele până se rumenesc pe ambele părţi. Scoate-le şi lasă-le deoparte.

Unge feliile de vinete cu sos.

Presară parmezan în 4-6 forme mici termorezistente. Pune vinetele, presară parmezan deasupra şi coace-le timp de 35-40 de minute.

Serveşte-le calde, garnisite cu busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.