Vinete la cuptor

Printeaza

O reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si nucsoara.

Ingrediente:Vinete la cuptor

  • 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete
  • sare
  • piper negru
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 3 linguri ulei de masline
  • 40 g unt
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura bulion gros
  • 225 g rosii decojite (din conserva)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 varf cutit nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Presari bine cu sare ‘cubuleţele de vânătă şi legaşi-să se scur­gă într-o strecurătoare, cel puţin o oră. Incingi cuptorul, clăteşti vinetele cu apă rece, le laşi să se scurgă, le zvinţi şi le dai prin două linguri de pesmet.

Incingi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi 150 g unt, prăjeşti vinetele până se rumenesc frumos şi le scoţi din tigaie cu lingura pentru spu­mă. în aceeaşi grăsime prăjeşti ceapa, până ce se înmoaie şi începe să-şi schimbe culoarea (eventual mai torni puţin ulei).

Adaugi bulionul, roşiile decoji­te şi tăiate bucăţele, usturoiul şi pătrunjelul verde. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară şi laşi să fiarbă încet, circa 5 minute, amestecând din timp în timp.

Incorporezi şi vinetele şi răstorni compoziţia într-o formă de budincă unsă cu puţin unt sau ulei. Presari deasupra pesmetul rămas şi aşezi cubuleţele de unt şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.