Uscatele italiene

Printeaza

O reteta gustoasa de uscatele italiene din: faina, lapte, drojdie, miere, unt, sare, ulei.

Ingrediente:Uscatele italiene

  • 700 g făină
  • 4 căni lapte călduţ
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură miere
  • 4 linguri unt sau untură
  • 2 linguriţe sare
  • 4 ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în do­uă căni cu lapte ameste­cat cu miere. Se pune  din cantitatea de făi­nă într-un vas, se face loc în mij­loc şi se toar­nă laptele şi sa­rea. Se ames­tecă uşor.

Un­tul sau untura se freacă spu­mă şi se încor­porează în alu­at. Se frământă adăugând res­tul de făină şi lapte cât mai este necesar, până se obţi­ne un aluat care se des­prinde de pe pereţii vasului.

Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă la dos­pit 45 de minute. Se întin­de o foaie de circa 0,5 cm, se taie dreptunghiuri sau în forma dorită şi se prăjesc în ulei încins câteva minute. Se pot servi aşa sau date prin sare sau zahăr pudră.

Uscatele italiene

Uscatele italiene

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesante aperitivele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.