Turta dulce de Brasov

Printeaza

 Turta dulce de Brasov

Ingrediente:Turta dulce de Brasov

  • 1 linguriţă cuişoare praf
  • 250 g zahăr
  • 100 g rahat tăiat zaruri de table
  • 500 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 pahar măcinătură de miez de nucă
  • 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă (cam trei pahare).

Se adaugă restul de zahăr, se lasă un clocot-două se pun faină, bicarbonat, scorţişoară, cuişoare şi untdelemn, se ames­tecă bine.

La compoziţie se mai adaugă rahat şi cea mai mare parte din miezul de nucă.

Se unge o tavă cu untdelemn .Se încinge cuptorul .

Se aşază turta în tavă, se presară cu miez de nucă în cuptor stă trei sferturi de oră, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.