Tort de frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de frisca, faina, zahar, ulei, oua, branza de vaci, gelatina, zahar vanilat, lamaie, serbet, unt, nuca.

Ingrediente blat:Tort de frisca

  • 90 g făină
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 3 ouă

Ingrediente umplutură:

  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g friscă
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 lămâie

Ingrediente decor:

  • 200 g friscă
  • 1 borcan de şerbet (400 g)
  • 50 g unt
  • 50 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Se bat spumă ouăle cu zahărul, la bain-marie, apoi vasul se dă deoparte şi se continuă bătutul încă 10 minute, până se îngroaşă bine compoziţia. Se adaugă făina şi uleiul, amestecându-se bine. Se toarnă com­poziţia într-o formă de ini­mă şi se coace aproximativ 40 de minute, la temperatu­ră potrivită.

Se freacă brânza cu za­hărul, se adaugă zahărul vanilat, frişca, coaja de lămâ­ie rasă şi gelatina înmuiată topită, până se obţine o cre­mă fină, care se toarnă peste blatul de tort, aflat în formă, şi se lasă la rece 4-5 ore.

Se deşartă şerbetul O într-o cratiţă aflată în bain-marie şi se lasă până se înmoaie. Se scoate vasul din bain-marie, se adaugă untul şi se freacă bine. Compozi­ţia obţinută se împarte în două, se amestecă fiecare cu coloranţi alimentari, galben şi mov, apoi se toarnă într-o tavă în strat subţire şi se la­să la rece câteva ore, să se întărească.

Din pasta de şerbet colo­rată diferit se decupează inimioare mari şi mici pen­tru decor. Frişca se colorea­ză la fel ca inimioarele şi se foloseşte la decorarea tortu­lui. Lateralele tortului se tapetează cu nucă măcinată.

Tort de frisca

Tort de frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.