Tort de clatite cu spanac
PrinteazaTort de clatite cu spanac
- 400 g spanac
- 200 g cascaval
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 50 g pesmet
Pentru aluat:
- 100 g faina
- 100 ml apa minerala
- 50 g ulei
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sare. Adaugă apa şi uleiul amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Unge o tavă cu ulei şi coace pe rând foi de clătită.
Opăreşte spanacul în apă cu sare, apoi toacă-l mărunt şi căleşte-l în unt. Adaugă laptele şi puţină sare. Unge o formă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet. Aşază apoi în straturi foi de clătită şi umplutură de spanac.
Ultimul strat trebuie să fie de foaie. Rade deasupra caşcaval şi lasă la cuptor cel mult 20 de minute.
Tort de clatite cu spanac
Pofta buna!