Tort de biscuiti cu ciocolata

Printeaza

Tort de biscuiti cu ciocolata din: biscuiti populari, frisca, ciocolata, cacao, zahar, unt, esenta de rom, biscuiti rotunzi si drajeuri.

 

Ingrediente:Tort_de_biscuiti_cu_ciocolata

  • 500 g biscuiţi populari
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • biscuiţi rotunzi şi drajeuri pentru decor

 

Mod de preparare:

Rupi biscuiţii în bucăţele. Intr-un vas aşezat pe foc mic, pui frişca lichidă, 200 g ciocolată ruptă în bucăţi mici şi 150 g unt. Pui vasul la foc mic şi amesteci încontinuu, până se topeşte ciocolata.

Adaugi jumătate de fiolă de esenţă de rom şi torni amestecul peste biscuiţi. Amesteci bine şi pui compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, în prealabil tapetată cu folie alimentară. Acoperi compoziţia cu folie alimentară, ca să o poţi presa mai bine.

Păstrezi compoziţia în frigider pentru 2 ore.

Pentru glazură, topeşti la foc mic ciocolata rămasă, 50 g unt, zahărul, pudra de cacao şi 5-6 linguri de apă. Amesteci mereu, până devine ca o smântână groasă.

Laşi să se răcorească puţin şi, cât este călduţă, o întinzi pe suprafaţa tortului scos din formă.

Decorezi după dorinţă, apoi păstrezi tortul în frigider pentru 30 de minute, înainte de a-l tăia.

 

Tort de biscuiti cu ciocolata

Tort_de_biscuiti_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.