Tort cu cireşe şi zahăr brun

Printeaza

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr brum
  • 100 g unt
  • 250 g făină
  • o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
  • 50 g miezuri de nucă
  • 200 g cireşe
  • 200 g ciocolată neagră
  • două linguri de cacao
  • un vîrf de cuţit de sare
  • o lămîie
  • rahat
  • fistic

Preparare:

Lămîia se spală, se şterge cu un şervet, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se stoarce sucul. Gălbenuşurile se mixează împreună cu untul, sarea şi zahărul brun pînă cînd îşi dublează volumul.

Albuşurile se mixeiază cu sucul de lămîie pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste gălbenuşuri, se adaugă coaja de lămîie şi se mixează.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaua, se mixează, se presară cireşele curăţate de sîmburi şi tăiate înjumătăţi.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară cu făină, se toarnă aluatul, se nivelează şi se introduce în cuptor.

Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se scoate din formă, se lasă să se răcească, se glazurează cu ciocolată topită la bain-marie, apoi se presară nuci tocate.

In aluat se mai poate adăuga rahat tăiat cubuleţe sau fistic tocat.

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Tort cu cirese si zahar brun.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In loc de cirese, eu o sa fac un tort cu visine. Imi place mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.