Tocana cu carne de berbecut
PrinteazaTocana cu carne de berbecut din:pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi.
- 1 pulpă de berbecuţ
- 1 kg ceapă uscată
- 1 kg roşii mici, cherry
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă de boia dulce
- 300 ml vin roşu, sec
- câteva fire de pătrunjel
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 1 kg cartofi noi
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă carnea. Se freacă cu sare şi rozmarin şi se rumeneşte în uleiul bine încins, până devine maronie.
Apoi se scoate în uleiul rămas, se căleşte ceapa tăiată peştişori până devină aurie şi apoi se pune boiaua. Se amestecă repede şi se ia de pe foc.
Intr-o tavă de cuptor se aşază un strat de ceapă uniform repartizată. Deasupra ei se pune carnea, iar împrejur se pun roşiile tăiate.
Se toarnă vinul şi se dă la cuptor pentru 3 ore. Se serveşte cu cartofi fierţi amestecaţi cu unt şi pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!