Terina de ciocolata cu fructe

Printeaza

O reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra, ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon si sos dulce.

Ingrediente:

  • 7 galbenusuri proaspete
  • 165 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g unt nesarat
  • 65 g cacao cernuta
  • 600 ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fructe de sezon pentru ornare + sos dulce, la alegere

 

Mod de preparare:

bateti galbenusurile cu zaharul, cu un mixer, timp de cel putin 5 minute, pana cand obtineti o compozitie albicioasa, cremoasa.

Puneti mestecul la bain-marie, la foc potrivit. Adaugati ciocolata rupta in bucatele si amestecati pana cand se topeste toata.

Puneti in compozitie untul taiat in bucatele si amestecati pentru completa omogenizare a amestecului, apoi luati vasul de pe foc si puneti si cacaoa. Amestecati.

Bateti smanatana cu vanilia pentru a obtine frisca si adaugati-o in amestecul cu ciocolata. Amestecati pentru omogenizare.

Tapetati cu folie de plastic o forma de teina (tava de chec), puneti amestecul in tava, nivelati-l si puneti tava la congelator pana a doua zi.

Scoateti terina din tava, eliminati folia, taiati-o in felii si ornati fiecare felie cu fructe de sezon si sosuri dulci, la alegeri.

Terina de ciocolata cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.