Tartă verde

Printeaza

Tartă verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara.

Ingrediente:Tarta_verde

  • 200 g faina
  • 60 g unt cu verdeata
  • fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 fir cimbru
  • 150 g branza feta
  • 3 oua
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, unt, smântână şi sare; se dă la rece cca. 30 min. Dovleceii se taie felii, ardeiul gras se taie romburi.

O formă unsă şi ta­petată cu făină se îmbracă în 3/4 din aluat; marginea se taie în zig-zag. Se aşază legumele. Din restul de aluat se întinde o foaie şi se taie romburi.

Se amestecă brânza zdrobită cu ouă, sare, piper, nucşoară, verdeaţă tocată, coajă şi suc de lămâie; se toarnă peste legume. Se îndoaie marginea peste legume şi se aşază romburile de aluat; se coace 35 min.

Tartă verde

Tarta_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.