Tartă picantă cu legume

Printeaza

Tartă picantă cu legume

Tartă picantă cu legume

Ingrediente:

  • 300 g paste orecchiette
  • un fir de praz
  • doi căţei de usturoi
  • 300 g broccoli
  • un morcov
  • 200 g ciuperci
  • un ardei iute
  • sare, piper
  • 4 ouă
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • făină
  • roşii

Preparare:

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub un jet de apă rece şi se pun la răcit într-o strecurătoare.

Broccoli şi morcovul se fierb în apă cu puţină sare, se scurg şi se taie bucăţi mici.

Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se taie înjumătăţi şi se pun într-un castron.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pune prazul şi usturoiul, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă ciupercile, sarea, piperul şi se prăjesc zece minute la foc potrivit. Se lasă să se răcească, se amestecă bine cu pastele reci, ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

Se unge o tavă cu ulei, se presară făină, se toarnă compoziţia, se introduce tava în cuptor şi se coace 30 de minute.

Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată de roşii şi pătrunel.

Tartă picantă cu legume

Tarta picanta cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.