Tarta cu spanac si carnat

Printeaza

Tarta cu spanac si carnat din: aluat de foi, faina, unt, ceapa, spanac, sare, piper alb, oua, usturoi, cascaval, smantana, carnati.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_carnat

  • 400 g aluat de foi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 300 g spanac congelat
  • sare
  • piper alb
  • 3 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 40 g cascaval ras
  • 4 linguri smantana
  • 350 g carnati

 

Mod de preparare:

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie rotundă de aluat, cu diametrul mai mare cu 2 cm decât diametrul formei de tartă.

Se transferă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider.

Se topeşte untul şi se căleşte ceapa la foc moale; se adaugă spanacul, sare şi piper şi se căleşte, amestecând. Se ia de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat; se lasă să se răcească.

Se bat ouăle cu smântână şi se adaugă în compoziţia de spanac. La final se presară caşcaval şi se lasă să se răcească amestecul.

Compoziţia de spanac se repartizează în formă, peste blat şi deasupra se aşază carnatul, rulat sub formă de melc şi se înţeapă cu scobitoarea în mai multe locuri.

Se coace cca 25-30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se serveste tarta caldă.

Tarta cu spanac si carnat

Tarta_cu_spanac_si_carnat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.