Tarta cu rosii si salata

Printeaza

Tarta cu rosii si salata din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, ulei de masline, suc de portocale.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_si_salata

tarta:

  • 100 g parmezan
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 8 rosii
  • 150 ml smantana dulce
  • 100 ml smantana fermentata
  • nucsoara rasa

salata:

  • 2 legaturi ruccola
  • 5 linguri otet balsamic
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se rad 75 g parmezan. Se separă 1 ou. Se frământă un aluat din făină, unt, albuş, 1 vârf de cuţit de sare şi parmezan. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Roşiile se taie felii. Se bat cele două feluri de smântână cu 3 ouă şi gălbenuş; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 200 °C.

Se întinde o foaie de aluat (cca 30 x 22 cm), se aşază într- o tavă unsă (28 x 20 cm) şi se ridică puţin marginea. Se repartizează deasupra roşiile şi se toarnă crema. Se coace tarta cca 35 min. Apoi se stinge cuptorul şi se lasă să se odihneas¬că tarta 5 min. înăuntru.

Pentru salată, se amestecă oţetul cu suc, sare şi piper; se înglobează uleiul cu telul. Se rade restul de parmezan. Se amestecă împreună cu frunzele de ruccola şi dressingul.

Tarta cu rosii si salata

Tarta_cu_rosii_si_salata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata tarta cu rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.