Tarta cu branza de oi si migdale la cuptor

Printeaza

O reteta de tarta cu branza de oi si migdale la cuptor din: faina, unt, sare, nucosara, parmezan, cascaval, oua, telemea de oi, smantana, pesmet alb, mihdale si o legatura de marar.

Ingrediente:Tarta cu branza de oi si migdale la cuptor

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • 25 parmezan ras sau cascaval
  • 4-5 oua

pentru umplutura:

  • 250 g telemea de oi
  • 250 g smantana
  • 3 linguri pesmet alb
  • 50 g migdale macinate
  • o legatura de marar

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, unt, un ou, parmezan sau caşcaval ras, un praf de sare şi nucşoară. Se acoperă cu o folie transpa­rentă şi se lasă la rece.

Separat se prepară umplutura. Se zdrobeşte brânza cu blenderul, se amestecă cu ouăle, pesmetul, migdalele măcinate şi mărarul tocat mărunt.

Se întinde aluatul în două foi subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină, astfel încât să acopere tava cu 2-3 cm de aluat şi pereţii laterali. A doua foaie se păstrează pentru capac.

Se toarnă compoziţia de brânză pe foaie, se acoperă cu cealaltă foaie şi se lasă să se coatcă 40 de minute în cuptorul bine încins. Se lasă 15 minute să se mai răcească, se taie şi se serveşte ornată cu parmezan ras şi frunze de busuioc verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.