Tarta cu banane, nuci si caramel

Printeaza

Tarta cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 175 g unt
  • 175 g zahar tos
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g faina plus un praf de copt
  • 300 g banana bine coapte, facute piure
  • 100 g miez de nuca, tocat

pentru crema:

  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 4 linguri miere lichida
  • 40 g zahar brun
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • 50 g(cca 24 jumatati) de nuca

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 4/180C. Unge si tapeteaza o tava de copt cu diametru de 20 cm. Intr-un castron, bate bine toate ingredientele pentru prajitura, cu exceptia nucilor, folosind un mixer electric; bate totul cam 3 minute. Incorporeaza apoi nucile. toarna amestecul in tava, cu o lingura. Niveleaza.

Coace 50 de minute, sau pana cand blatul se ridica imediat ce il apesi cu degetul. Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca in tava 15 minute si muta pe gratar. Bate la un loc crema de branza, 2 linguri miere lichida, zaharul si vanilie pana se ingroasa. Lasa la racit.

Intr-o tigaie non-adeziva, prajeste nucile la foc mediu 1-2 minute. Toarna restul de miere si incalzeste, amestecand, 30 sec-1 minut. Lasa la racit. Unge blatul cu crema si decoreaza cu nuci.

Tarta cu banane, nuci si caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.