Taitei cu varza si pui la cuptor

Printeaza

Taitei cu varza si pui la cuptor din: pui, tăiţei laţi, ceapa, varza, ceapa verde, unt, ulei, cimbru, piper măcinat, mărar verde, smântână dulce.

Ingrediente:Taitei_cu_varza_si_pui_la_cuptor

  • 1 pui tânăr
  • 200 g tăiţei laţi
  • 1 varză mijlocie
  • 2 cepe
  • câteva fire de ceapă verde
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri de ulei
  • cimbru, piper măcinat
  • mărar verde
  • smântână dulce

Mod de preparare:

Puiul curăţat şi spălat îl porţionezi în bscăţi potrivite, pe care le condimentezi cu piper şi cimbru şi le sotezi cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi le introduci câteva minute în cuptor.

Pui tăiţeii la fiert în apă clocotită, sărată, cu puţin ulei. Scoţi tăiţeii, îi scurgi şi îi pui într-o tigaie cu unt topit. Amesteci şi păstrezi preparatul la cald.

Intr- o tigaie pui la topit untul rămas, peste care torni şi ulei, după care adaugi ceapa tocată, dar nu prea mărunt. Peste ceapă pui trep­tat varza tăiată subţire.

Căleşti puţin, amestecând continuu, timp de 5-6 minute şi, dacă e nevoie, adaugi 2-3 linguri de apă caldă, pentru ca varza să se călească puţin, şi presari cimbru.

In acest amestec adaugi tăiţeii calzi şi condimentezi cu piper.  Scoţi pu­iul din cuptor şi pui bucăţele de carne peste amestecul de varză călită cu tăiţei.

Ii stropeşti cu unt şi ulei şi îi dai la cuptor, doar pen­tru a se prăji puţin carnea. Când e gata, scoţi şi serveşti fierbinte, cu smântână proaspătă şi mărar.

Taitei cu varza si pui la cuptor

Taitei_cu_varza_si_pui_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.