Supreme de pui

Printeaza

O reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina, usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza, ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de fetica.

Ingrediente:Supreme de pui

  • 800 g piept de pui

pentru supreme:

  • 2 1 apă
  • 1 ceapă
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 1 cub concentrat de pui
  • 2 cuişoare
  • sare
  • piper boabe

pentru sos:

  • 300 g maioneză
  • 3 linguri ketchup
  • 1 ardei iute
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • supă

Pentru decor:

  • frunze de fetică (sau rucola)

 

Mod de preparare:

Pune într-o oală 2 1 de apă, ceapa în care ai înfipt 2 cuişoare, legumele curăţate şi spălate bine, foile de dafin, concentratul de pui, un praf de sare şi câteva boabe de piper.

Lasă la fiert 15 minute. Dă focul mic şi adaugă carnea. Lasă să fiarbă circa 20 de minute. Amestecă maioneza cu zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, ketchupul, ar­deiul iute şi puţină supă. Amestecă bine până obţii un sos omogen.

Taie pieptul de pui cubuleţe şi pune-le peste frunzele de fetică aranjate pe un platou. Serveşte preparatul cald, împreună cu sosul pregătit mai înainte.

Supreme de pui

Supreme de pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.