Supa de vita cu zarzavat

Printeaza

Supa de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat, ceapă, sare, găluşte, oua(opţional).

Ingrediente:Supa de vita cu zarzavat

  • 500 g carne de vită
  • 1 legătură de zarzavat
  • ceapă
  • sare
  • găluşte
  • 4 gălbenuşuri (opţional)

 

Mod de preparare:

Se macină carnea împreună cu zarzavatul şi se pune la fiert în 1,5 litri de apă, împreună cu condimentele.

Se fierbe la foc mic, apoi 1 oră sub capac, după care se toarnă deasu­pra 100 ml apă rece. Se lasă să stea 10 minute, apoi se strecoară printr-o strecurătoare deasă.

Se serveşte cu gă­luşte sau cu tăiţei. Se poate servi în căni, punând la fiecare porţie câte un gălbenuş, peste care se toarnă zeama. Din zarzavatul şi carnea rămasă se poate prepara un pateu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.