Supă de ştevie şi urzici cu omletă
PrinteazaSupă de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si marar.
- 300 g stevie
- 300 g urzici
- 2 cepe uscate sau verzi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 1 fir de praz
- 1 catel de usturoi
- 4 oua
- sare
- piper
- nucsoara
- 100 g smantana
- o legatura marar
Mod de preparare:
Pui la fiert în circa 2 I de apă morcovul tăiat rondele fine, prazul curăţat şi tăiat rondele, ceapa tocată mărunt, apoi sare, nucşoară şi piper după gust.
Laşi să fiarbă timp de 10 -15 minute, apoi adaugi ştevia şi urzicile spălate şi căţelul de usturoi dat pe râzătoare. Mai laşi puţin la fiert, apoi adaugi smântână.
Baţi bine ouăle cu condimente după gust şi pregăteşti o omletă într-o tigaie mai mică, pentru a ieşi mai groasă, apoi o tai în cubuleţe sau în fâşii lungi. O laşi la răcit.
Torni supa fierbinte în farfurii şi adaugi în fiecare porţie cubuleţe sau fâşii de omletă şi, opţional, mărar tocat fin. Este o supă delicioasă, de primăvară!
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
Pofta buna!