Supa de porumb cu smantana

Printeaza

Supa de porumb cu smantana din: unt, ceapa, usturoi, chimen, cartofi, porumb, patrunjel, cascaval, sare, piper, smantana, ceapa verde.

Ingrediente:Supa_de_porumb_cu_smantana

  • 100 g unt
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 1 căţel de usturoi, pisat
  •  2 linguriţe chimen
  •  1 litru de apă fiartă cu concentrat de găină
  •  2 cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi potrivite
  •  1 cană boabe din porumb din conservă, păstrate întregi
  •  1/4 cană pătrunjel verile tocat mărunt
  •  1 cană de caşcaval ras, mai uscat
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  4 linguri smântână
  •  2 linguri codiţe de ceapă verde, tocată (pentru garnitură)

 

Mod de preparare:

Incingi untul înr-o oală cu fundul gros şi pui ceapa să se călească timp de 5 minute. Adaugi usturoiul şi chimenul şi laşi să se călească timp de 1 minut. Amesteci şi torni deasupra apă fiartă cu concentrat de legume, apoi pui din nou la fiert.

Pui cartofii, reduci focul şi laşi să fiarbă 10 minute, fără capac. Pui smântână şi brânza rasă. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Serveşti supa fierbinte, cu ceapă verde presărată deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata supa de porumb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.