Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

Printeaza

Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

Ingrediente:Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

  • 1 1/2l supă
  • 1 1/2 apa
  • 200 g şuncă afumată
  • 400 g mazăre verde boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapă
  • 1 piept de pasăre
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 pahar frişcă lichidă (smantană)
  • sare
  • 30 g făină
  • 50 g unt
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in supă şi apă la foc iute 30 minute cu foaia de dafin, sare, ceapa, pieptul de pasăre.

Se scoate pieptul de pa­săre iar supa se dă prin sită fină, apoi se pune din nou la fiert. Separat se taie şunca julien, se prăjeşte cu unt şi făină şi se amestecă cu supa, împreună cu pieptul de pasăre tăiat tot julien.

Se termină cu gălbenuşurile, frişca şi puţin zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.