Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

Printeaza

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

Ingrediente:

  • 1 kg roşii
  • 2 dovlecei
  • 4 cartofi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Inăbuşi totul 10 minute, apoi torni 1,5 l apă, potriveşti cu piper, sare şi zahăr, adaugi şi ustu­roiul tocat, şi foile de dafin şi laşi totul să fiarbă pe foc mic.

Scoţi apoi foile de dafin, pasezi legumele fierte cu tot cu zeama în care au fiert şi adaugi în supa-cremă obţinută verdeaţa tăiată fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.