Supă de ardei roşu cu smântână

Printeaza

O reteta de supa de ardei rosu cu smantana din: ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin, busuioc, ulei de masline, bulion, supa de legume, sare, zahar, boia, pasta de ardei rosii, smantana si creson.

Ingrediente:

  • 700 g ardei gras rosu
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de bulion
  • 700 ml supa de legume
  • sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita de pasta de ardei rosii
  • 4 linguri smantana
  • creson proaspat pentru decor

 

Mod de preparare:

Ardeii se taie jumătăţi şi se scot cotorul şi seminţele. Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 170° C, timp de 15 minute, până când pieliţa se înnegreşte.

Se scot ardeii şi se acoperă cu un şervet umed, 5 minute. Apoi se decojesc. Se cufundă roşiile în apă fiartă şi se curăţă de pieliţă. Se taie roşiile şi ardeii în bucăţele.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline, cu foaia de dafin şi busuiocul tocat.

Se adaugă ardeii, roşiile, bulionul, apoi supa de legume şi se lasă la fiert. După 1 5- minute, se scoate foaia de dafin şi se mixează supa. Se condimentează cu sare, zahăr, boia şi pastă de ardei. Se mai fierbe 5 minute. Se pune în bol, cu smântână deasupra şi frunzuliţe de creson.

Supă de ardei roşu cu smântână

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.