Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni

Printeaza

Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni din:

Ingrediente:Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni

  • 1,2 kg vinete
  • 120 g unt
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se pun la copt direct pe flacără. Vinetele coapte se lasă să se răcească şi se curăţă de coaja arsă. Pulpa de vinete se aşază pe un fund de lemn, uşor înclinat, pentru a se scurge bine sucul din ele. Se toacă foarte bine vinetele cu un tocător de lemn.

într-o crăticioară se topesc 100 g de unt, se pune făina, se amestecă repede, cu o lingură de lemn, şi se stinge cu laptele. Se înglobează în acest sos alb gălbenuşurile, pe rând, şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. La sfârşit se încorporează şi vinetele tocate.

Albuşurile se bat cu telul până devin o spumă tare, apoi spuma de albuş se amestecă uşor în compoziţia de vinete, ca să nu se lase albuşurile. Cu restul de unt se unge o formă rotundă şi se toarnă în ea compoziţia de vinete. Se coace la foc iute, până creşte sufleul şi se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.