Suc de rosii cu legume

Printeaza

Suc de rosii cu legume din: rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, ulei, zahar, paine, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g roşii
  • 2 ardei
  • 2 castraveţi proaspeţi (cornişon)
  • 2 cepe
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 1 lămâie
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 200 g pâine
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală bine roşiile şi se opăresc în apă clocotită, apoi se curăţă de coajă, se taie în bucăţi, se separă de seminţe şi se pasează prin sită.

Sucul rezultat se toarnă într-un castron sau într-o salatieră. Se curăţă castraveţii şi ardeii, se spală şi se toacă mărunt.

Ceapa şi usturoiul se curăţă) se spală şi se toacă, după care se adaugă peste sucul de roşii, împreună cu castraveţii şi ardeii, ulei, vin şi zeamă de lămâie, după gust, şi o linguriţă de zahăr.

Se amestecă bine, apoi se sărează, se piperează şi se amestecă din nou.

Se lasă la rece, după care se serveşte cu crutoane de pâine.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.