Strudel cu varza si prune

Printeaza

Strudel cu varza si prune din: faina, sare, ulei, ou, apa, pesmet, varza, unt, zahar, smantana, sare, branza de vaci, oua, zahar pudra, prune uscat si suc de lamaie.

Ingrediente:

aluat:

  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 125 ml apa calduta
  • 6 linguri pesmet

umplutura:

  • 800 g varza
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 g smantana
  • sare
  • 125 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 g prune uscate
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se toacă varza; se căleşte, adăugând zahăr şi sare; se toar­nă apă şi se fierbe 45 min. Se lasă să se răcească.Se bat gălbenuşurile cu brân­ză de vaci; se înglobează zahăr pudră şi jumătăţi de prune; se dă la frigider.

Se amestecă făina cu sare; se adaugă oul şi uleiul, eventual câteva picături de apă; se frământă un aluat omogen. Se împarte în 2 porţii, din care se întinde câte o foaie. Se presară pe foi pesmet, lăsându-se liberă câte o margine de 6 cm.

Albuşurile rămase se amestecă cu sucul de lămâie şi se bat. Se amestecă varza cu brânză; se înglobează treptat albuşurile. Se repartizează umplutura pe foi şi se rulează pe lung. Se aşază într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.

Se ung strudele cu smantana si se coc 35045 minute in cuptorul incins la 170-175C, pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Strudel cu varza si prune

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    N-am gustat strudel cu varza pana acum, chiar n-am gustat

  2. Vreau sa incerc si eu strudelul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.