Ştrudel cu hribi şi cartofi

Printeaza

O reteta de studel  cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ştrudel cu hribi şi cartofi

  • 200 g hribi
  • 400 g cartofi
  • 1 fir de praz
  • 2 ouă
  • 3 linguri parmezan
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, pune un praf de sare, încorporeaz-o în faină şi frământă până când obţii un aluat neted şi elastic. Aşază-1 într-un castron şi lasă-1 să crească 20 de minute.

Fierbe cartofii întregi, cu coajă, în apă cu un praf de sare, după care curăţă-i şi pasează-i. Curăţă ciupercile, înde­părtează baza picioruşelor şi taie-le lamele subţiri.

Căleşte ciupercile şi usturoiul zdrobit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, apoi pune-le într-un castron şi amestecă-le cu piureul de cartofi, 1 ou, parmezanul ras, prazul tăiat rondele subţiri, frunzuliţele de cimbru, sare şi piper, după gust.

Intinde din aluat o foaie dreptunghiulară şi pune pe mijlocul ei, pe lungime, umplutura. Rulează aluatul pe lungime şi lipeşte-1 la capete, apoi aşază-1 într-o tavă şi lasă-l să crească 10-15 minute. Unge-1 cu ou bătut şi coace-1 25-30 de minute la 190° C.

Scoate ştrudelul din cuptor şi lasă-1 să se răcoreas­că. Taie-1 bucăţi şi serveşte-1, după gust, cu o salată de crudităti.

Ştrudel cu hribi şi cartofi

Ştrudel cu hribi şi cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.