Spaghete bolognese – o mâncare tipic italiană

Printeaza

Spaghete bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper, condimente pentru pizza, spaghete si busuioc.

Ingrediente:Spaghete_bolognese

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov mediu
  • 100 g de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g amestec de carne tocata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 cutie rosii decojite (425 ml)
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pizza
  • 500 g spaghete
  • 4 crengute busuioc

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cubuleţe ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina. 2 încingeţi uleiul de măsline şi prăjiţi acolo carnea tocată. Adăugaţi ceapa, usturoiul, mor­covii şi ţelina şi căliţi-le. încorporaţi pasta de roşii, apoi adăugaţi foaia de dafin şi roşiile decojite, împreună cu sucul lor. Pasaţi roşiile cu o lingură de lemn.

Adăugaţi sarea, piperul şi condi­mentele pentru pizza, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi vasul pe foc 20 min. 3 Fierbeţi pastele în apă cu sare con­form instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tăiaţi frunzele de busuioc fâşii. Serviţi pastele cu sosul preparat şi cu busuioc.

Spaghete bolognese

Spaghete_bolognese

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Spaghetle bolognese sunt moartea mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.