Sos de pere şi gorgonzola

Printeaza

O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Sos de pere şi gorgonzola

  • 2 pere rosii
  • 150 g gorgonzola
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 1 ceapa mica
  • 30 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină apă până când devine transparentă. Spală perele şi taie-le felii; curăţă-le de cotoare şi taie-le cuburi.

Separat, încălzeşte laptele, adaugă gorgonzola şi to­peşte-o încet, la foc mic, amestecând din când în când. Parfumează amestecul cu nucşoară rasă. Pune perele în cratiţă şi căleşte-le rapid, toarnă peste ele compoziţia de lapte cu gorgonzola şi lasă-le să fiarbă la foc mic 3 minute, până când sosul începe să scadă. Potriveşte gustul cu sare şi piper.

Acest sos este perfect pentru condimentarea pastelor cu ouă sau pentru ravioli cu legume.

Sos de pere şi gorgonzola

Sos de pere şi gorgonzola

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.