Sos de patrunjel si coriandru

Printeaza

O reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 linguri unt
  • ceapa
  • 4 linguri cu varf de patrunjel verde
  • 4 linguri cu varf coriandru verde
  • 400 ml supa de pui sau de zarzavat
  • 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topiţi untul, căliţi în el ceapa rasă cât mai mărunt. Rumeniţi-o 3 minute la foc potrivit. Turnaţi peste ingrediente supa de zarzavat sau de pui, oţetul şi amestecaţi încontinuu.

Lăsaţi să fiarbă 5 minute la foc potrivit, după ce aţi adăugat şi frunzele de pătrunjel şi coriandru, tăiate cât mai mărunt. Condi­mentaţi cu sare şi piper.

Treceţi sosul fierbinte prin sită metalică, mărunţind bine frunzele. Se potriveşte la grătare din pasăre, miel, oaie sau berbecuţ.

Sos de patrunjel si coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.