Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii

Printeaza

Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii

Ingrediente:Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii

  • 1 varza chineeasca
  • 200 g orez basmuti
  • Sare, piper
  • 4 linguri ulei de susan
  • ½ legatura coriandru verde
  • Sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt
  • 4 bucati file de somon

Preparare:

Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiati frunzele de varza pe lung in doua, apoi bucati. Opariti-le in apa cu sare cca 3 minute. Turnati apa rece peste ele, lasati-le sa se scurga, apoi uscati-le cu un servet de bucatarie.

Stropiti-le cu 1 lingura de ulei de susan. Tocati coriandrul si amestecati-l cu ulei de susan. Tocati coriandrul si amestecati-l cu restul de ulei, sare, piper, coaja si sucul de lamaie. Incingeti untul intr-o tigaie. Spalati somonul, uscati-l pe un servet de bucatarie, prajiti-l bine pe ambele parti la foc mare.

Reduceti focul si ungeti psetele pe partea superioara cu amestecul de mirodenii si coriandru. Acoperiti cu un capac si lasati totul sa fiarba inabusit circa 10 minute. Scurgeti orezul si serviti-l impreuna cu somonul si varza chinezeasca.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Unde gasesc varza chinezeasca? Sau poate folosesc varza de Bruxelles. As vrea sa incerc reteta asta de somon cu varza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.