Sfaturi care te scapă de burtă

Printeaza

Sfaturi care te scapă de burtăExercițiile pe care le facem săptămânal au un rol important dacă vrem să avem un abdomen plat la plajă, însă în cele din urmă tot rutina zilnică și obiceiurile din bucătărie sunt mai importante.

n program susținut de exerciții fizice res­pectat săptămânal vă va modela corpul în timp prin creșterea masei musculare, însă rezultatele vor veni destul de târziu dacă drumurile spre frigider nu se vor rări. Totuși nu e bine să vă impuneți deodată o dietă strictă, pentru că efectele asupra moralului dumneavoastră ar putea fi greu de suportat.

Nu renunțați total la carbohidrați

Energia obținută prin procesa­rea alimentelor provine din trei substanțe organice: proteine, lipide și carbohidrați. Aproape toți cei care vor să slăbească până la vară sunt tentați să renunțe în primul rând la carbohidrați și să consume numai alimente bogate în proteine.

Însă dietele cu restricții la carbohidrați tind să vă ajute să scăpați în principal de apă, dar nu și de țesut. Așa că nu renunțați total la pâinea și pastele integrale, la banane, mai ales înainte să faceți mișcare, sau la orezul brun și quinoa pentru masa de prânz.

Totuși, după ora trei după-amiaza e bine să vă abțineți, iar pentru cină gândiți-vă la ceva pe bază de proteine sau chiar vegan.

Plănuiți-vă mai atent mesele

E bine să vă scrieți în agendă un plan cu ce ați vrea să mâncați în săptămâna respectivă. Ar fi de preferat pentru toate mesele din timpul zilei, pentru că oricum nu îl veți respecta cu strictețe.

Însă acest lucru vă ajută să faceți un plan coerent cu ce consumați în fiecare zi și să eliminați gustările dintre mese de care nu aveți neapărată nevoie, mai ales dacă lucrați la birou.

Mulți oameni care se apucă de sală și renunță la carbohidrați consumă în schimb carne de toate tipurile. E de pre­ferat să optați pentru pește, ouă și carne de pasăre, dar renunțați la cârnați și fripturile de porc.

Aprovizionați-vă cu legume și fructe

Dacă ați început să faceți regulat exerciții fizice și să eliminați hrana dintre mese, în mod sigur vi se va face foame. O metodă bună să combateți foamea este să consumați mai multe fructe și legume, mai ales la masa de seară.

Nu uitați că piețele sunt pline de spanac, broccoli, morcovi și alte legume sănătoase. Și pentru că spuneam la început de mersul la frigider, e bine vă controlați, pentru că foamea nu e chiar atât de teribilă pe cât pare.

Mai mult decât atât, cu cât vă abțineți de la gustările de peste zi, cu atât vă veți bucura de mesele regulate mai mult.

Beți apă și ceai

Paharele de apă au un rol crucial dacă vreți să scăpați de burtă. Când beți apă organismul folosește calorii pentru a o ingera, iar numărul acestora crește cu cât apa este mai rece.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să beți toată ziua apă de la frigider, însă puteți consuma ceaiuri. Puteți opta pentru ceaiul verde, pentru că poate fi băut fără zahăr, conține antioxidanți și totodată grăbește procesul de ardere a caloriilor.

Și nu în ultimul rând amintiți-vă mereu de ce vreți să slăbiți. Puneți în telefon o poză făcută într-un moment al vieții când erați în formă sau încercați să ajungeți din nou la o greutate pe care ați avut-o la un moment dat și vi s-a părut că era exact cea de care aveați nevoie.

O metodă bună să combateți foamea este să consumați mai multe fructe și legume, mai ales la masa de seară.

 

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.