Sfaturi alimentare

Printeaza

300-350 de calorii, nu mai puţin ar trebui să conţină o masă şi 200 de calorii o gustare, ca să ţină de foame şi să te energizeze, asigurându-ţi o stare optimă de concentrare pentru o zi lungă de lucru.

Sfatul nutriţioniştilor este să mănânci la 2-3 ore. Dacă sari peste mese, metabolismul încetineşte şi scade inclusiv nivelul de energie. Când simţi că pofta de dulce nu-ţi dă pace, abţine-te de la tentaţii şi mănâncă un aliment bogat în proteine.

Şi cafeaua, deşi iniţial revigorează, când este consumată în exces, induce deshidratarea, durerile de cap şi senzaţia de extenuare. Inlocuieşte băuturile pe bază de cofeină cu variantele fără cofeină ori cu sucuri de fructe proaspăt preparate.

Că sunt cartofi, cărnuri şi chiar legume, alimentele prăjite supun sistemul digestiv la o muncă suplimentară, întrucât grăsimile sunt greu de prelucrat.

Spre deosebire de carnea roşie prăjită, care are nevoie de multe ore să se digere, deci implică multă energie în metabolizarea ei, peştele prăjit nu are acelaşi impact asupra energiei.

Şi alimentele pregătite la abur pot fi gustoase, dacă le adaugi un dressing simplu din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

 

Sfaturi alimentare

Sfaturi alimentare

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.