Sarmale cu carne de vita

Printeaza

Sarmale cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, varza acra, rosii, orez, piper, costiţă afumată, marar, cimbru, smantana, malai.

Ingrediente:Sarmale cu carne de vita

  • 1 kg carne de vita
  • 2 cepe
  • 2,5 kg varză acră
  • 100 g untură
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 60 g orez
  • piper
  • 200 g costiţă afumată
  • mărar
  • cimbru
  • 200 g smântână
  • 300 g mălai

 

Mod de lucru:

Alegeţi foile de varză pentru sarmale iar pe celelalte tocaţi-le cât mai mărunt. Tocaţi carnea împreună cu ceapa, combinaţi-o cu orezul, adăugaţi foarte puţină sare şi piper măcinat. Puneţi, de asemenea, 1 lingură de ulei, mărar tocat şi omogenizaţi bine amestecul.

Pregătiţi sarmalele, având grijă să puneţi pe fundul vasului un strat de varză tocată şi felii subţiri de costiţă afumată. Dezlegaţi pasta de roşii cu apă caldă şi puneţi printre sarmale 1 linguriţă boabe de piper.

Acoperiţi sarmalele ou puţină zeamă de varză, pastă dezlegată şi puneţi preparatul la fiert pe foc domol. După 2-3 ore, sarmalele (în care aţi mai adăugat apă), sunt fierte.

Puneţi vasul la cuptor în ultimele 10-15 minute.
Separat pregătiţi o mămăliguţă; sarmalele pot fi servite cu adaos de smântână.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.